Da har vi kommet i gang med 4 semesteret og første time i Digital markedsføring. Emnet er delt opp i 4 deler, den første delen har vi med Arne Krokan som er Foreleser og ansvarlig for første delen av emnet. Den første timen har vært interessant. I timen har vi tatt opp temaer som studieteknikk, delingsøkonomi, og plattforms økonomi. Av disse temaene syns jeg Studieteknikk var et interessant tema å fortelle om. Gjesteforeleseren som tok opp temaet var Marianne Hagelia. Kjent for bokken hennes «Digital studieteknikk». Mer info om henne og Digital studieteknikk finner du her.
Alle har sin egen studieteknikk enten det er å ta notater med pen og papir, synge det man har lært, arbeide med tankekart, øvingsoppgaver, diskutere sammen med kollokviegruppen eller skrive ned i stikkords forme eller referat. Det finnes jo folk som kan lesse igjennom pensumet en gang og det er nok for dem, men for meg ville ikke vært den mest effektive måten å lære på. vi er alle forskjellige som malingstrøk på et læret. Og derfor er det å se og prøve ut forskjellige studieteknikker for hvordan å huske og forstå pensum på er en god mote å bli bedre i det man studerer. Slik at du kan finne akkurat den metoden som passer deg best. Og huske det man har lært videre til eksamen og etterpå når man skal bruke det i arbeidslivet.
For min del så har det å lese notater fra timen fungert veldig bra og lage og bruke forskjellige farge tusser eller markeringer for å sortere hva som er viktig å huske. Og forskjellige Post-it lapper som lett kan hjelpe med å finne det jeg letter etter i pensum bøkene. Samtidig bruker jeg å skrive notatene inn i Microsoft Onenote hvor det er register og søke ord jeg kan bruke for å finne det jeg søker etter raskt. Det som er veldig fint med Onenote som Marianne nevnte i forelesningen er det at man kan ta opp lyd med programmet slit at du kan lyte til forelesningen og ta notater etter timen er ferdig eller høre på det igjen om det var noe du ikke fikk med deg. Jeg lærer fortsatt og prøver ut nye studieteknikker slik at jeg kan bli bedre til å huske det jeg har lært og derfor prøver jeg ut å lage en oversikt av dagens tema og oppsummere hva som var interessant, det jeg forstå godt, og det som var abstrakt og som jeg trengte en bedre forståelse for.
En ting jeg har gjort i timene er å prøve å skrive ned det foreleseren sier samtidig med at jeg skriver ned det som står på ppt-en men det er ikke en enkel oppgave. Som Marianne nevnte i timen at vi mennesker ikke kan gjøre to ting samtidig og det er jeg enig så å prøve å skrive to ting samtidig tror jeg er noe å la være. I stede så tar jeg skjerm-bilde av folien og legger det til notatene mine senere og skriver ned det som blir sakt slik at jeg kan fokusere bedre i timen. Men om disse metodene fungerer best for meg er jeg usikker på. derfor prøver jeg ut de metodene jeg finner effektive og morsomme. igjennom repetering og at det er morsomt og effektivt kan huske de bedre. I Nettavisen sin artikkel «så fort glemmer du» snakker de om hvor fort man kan glemme om man ikke repeterer nok og at bare en time etter man har lært noe så har man glemt ca 55% av det og at etter to dager så har man glemt helle 70% . Det er ganske skremmende, men også en virkelighet man må tenke på hvis man bevist velger å ikke bruke studieteknikker som hjelper en med å huske det man har lært.
Det som kan hjelpe en med å bruke disse teknikkene er indremotivasjon. Indremotivasjon er som klister for at man skal klare å hegne med vennene sine på ski når det kommer til å forstå og huske det man blir lært. Om man ikke har indremotivasjon til å følge med på temaet blir det vanskelig å følge med og det verste som kan skje av igjen motivasjon er at man dropper ut av faget eller ikke har en forståelse av det man skal lære. Min måte for å få indremotivasjon er tanken hva jeg kan bruke det til når studie er slutt. Snakke med folk i klassen om hva de tenker om temaet og måten de tenker å bruke det på. men man må ikke glemme at foreleseren eller læreren også er med på å hjelpe indremotivasjonen med deres lærerstil, eksempler og hvordan de viser deres engasjerthet om emnet.
Pandemien vi er i nå føller jeg har satt en liten demper på motivasjonen men det har bare laget flere muligheter for å gjøre det mere interessant med digitale måter på å reflekter om emnet.
Studieteknikk føler jeg er veldig relevant for studenter spesielt nå som vi i stunder ikke kan se værandre ansikt til ansikt og hjelper oss med gnisten for å få den sagnomsuste karakteren A for våre eksamener og emner. Jeg vil anbefale alle om å prøve å gå ut av komfort sonen sin og prøve nye studieteknikker man før ikke har prøvd.
Alexander.
Hei Alexander!
Fint innlegg om studieteknikker! Jeg liker at du reflekterer mye rundt dine egne erfaringer samtidig som du tar for deg teorien rundt studieteknikker og de varierte effektene de har på forskjellige folk. Fint at du også har hyperlinket kildene og personene du har nevnt i teksten! Fortsett sånn 🙂
Spesielt i lengre innlegg som dette, så er det lurt at du strukturerer avsnittene med underoverskrifter slik at det blir mer oversiktlig for leseren 🙂 Inkluder gjerne også et par bilder for å bryte opp teksten litt. Det gir teksten et pent visuelt inntrykk.
Godt jobbet! Jeg gleder meg til å lese mer 😀